En symbol för framtid, företagsamhet och samverkan

År 2002 – när Tjustgalan fortfarande var i sin linda – utlystes en tävling om att skapa galans prisstatyett. Inbjudan gick till samtliga konstnärer i Tjust och totalt tretton förslag lämnades in för bedömning. En jury med representanter från Västerviks-Tidningen och Tjustgalans styrelse utsåg enhälligt konstnären Henry Gustafssons förslag Genombrottet som det vinnande konstverket. Henrys arbete stack ut bland övriga och utstrålade urkraft, framåtanda och samverkan.

Henry Gustafsson, som för några år sedan lämnade jordelivet, var en omtyckt konstnär, inte bara i Tjust utan över stora delar av världen. Han var skulptören bakom Lyftet som var ett av hans mest kända konstverk. Henry ville, genom sina konstverk, beröra den vanliga människan och skapa arbetstillfällen.

Genombrottet har under åren blivit en bärare av Tjustgalans gärning. I sin originalstorlek är den exklusiv som prisstatyett. Men sedan 2004 finns – till glädje för allmänheten – en mindre modell av Genombrottet till försäljning på ett antal utvalda platser i Tjust och nu även här på hemsidan.

genombrottet

Härmed beställes:

Genombrottet, 19 x 19 cm, á 895:-, inkl. moms


Beställare:

Företag/organisation/klubb:

För & efternamn:

Adress:


E-post:

Telefon/fax: